قرآن معجزهای الهی است که همواره مورد توجه افراد مختلفی از عموم مردم تا اندیشمندان بوده است.
معجزه بودن قرآن به این است که تا کنون کسی نتوانسته مثل آن را بیاورد. در واقع با وجود این حجم از تعارض و درگیری که احزاب و اندیشههای مختلف با اسلام دارند، تا کنون هیچ کسی نتوانسته ادعا کند که مثل قرآن را میتوان آورد. چراکه اگر چنین ادعایی میشد، حتما در رسانهها و تبلیغات کنونی طرح میشد و ندای آن همه جا را در مینوردید.
بر این اساس، قرآن کتابی ساخته دست بشر نیست؛ بلکه کتابی آسمانی و معجزهای الهی است که بر قلب پیامبر اسلام (ص) نازل شده تا بشر را به سرمنزل مقصود راهنما باشد.
با این حال، این پرسش در میان طبقات مختلفی از اندیشمندان و عموم مردم وجود دارد که برفرض که قرآن معجزه باشد، آیا آنچه امروزه به عنوان قرآن مطرح میشود و در اختیار مسلمانان است، همان قرآنی است که در صدر اسلام بوده است؟ چه تضمینی وجود دارد که این قرآن دچار دستبرد و تحریف و دیگر اقدامات نشده باشد؟
این پرسش عموماً در ذیل مباحث تحریف و تاریخ قرآن کریم مطرح میشود.
مصحف مشهد رضوی و عدم تحریف قرآن
مصحف مشهد رضوی نام نسخهای از قرآن است که توسط مرتضی کریمینیا، گردآوری شده است.
این نسخه از قرآن مبتنی بر تحقیقات تاریخی و باستانی و به گونهای گردآوری شده است که نشان از قدمت بالای آن دارد. این نسخه متعلق به نیمه دوم قرن نخست هجری (صدر اسلام) است و در کنار نسخه بیرمنگام از قرآن، از کهنترین نسخههای قرآن به حساب میآید و در میان آنها بیشترین حجم از صفحات و آیات قرآن را در خود جای داده است.
کریمینیا در این قطعه تصویری قدمت این نسخه و چگونگی تعلق آن به سده نخست هجری را توضیح میدهد.
این نسخه از قرآن که با نام «مصحف مشهد رضوی» شناخته میشود، ارمغانی است که نمایانگر قدمت قرآن میباشد و در عمل بسیاری از چالشها و پرسشهای مربوط به قدمت و تحریف قرآن را پاسخ میگوید.
بخشی از مصحف مشهد رضوی را میتوانید در این جا مشاهده کنید