سکولاریسم از ظهور تا سقوط
سکولاریسم از ظهور تا سقوط

سکولاریسم از ظهور تا سقوط

معرفی کوتاه
مجموعه مقالاتی که درباره مولفه های جذاب سکولاریسم بین متفکرین غربی و علت همگیر شدن فرآیند سکولاریزاسیون در بستر های مختلف جهان بلکه جوامع مسلمان با شما سخن می‌گوید. این کتاب همچنین از فراز و فرودهای سکولاریسم هم با شما گفتگو می‌کند. دوازده مقاله از اندیشمندان مغرب زمین که بخش اولش به ریشه‌ها، زمینه‌ها، بنیانگذاران واصول سکولاریسم می‌پردازد.بخش دوم آن نیز به وضعیت سکولاریسم در جهان اسلام توجه دارد و بخش سومش هم چالش‌های سکولاریسم و انتقادات وارده به آن را مطرح می‌کند. این کتاب زمینه را در جهت شناخت و نقد سکولاریسم کنونی و سکولاریسمی که ممکن است در آینده در انتظار ما باشند، فراهم می‌سازد؛ که از این جهت می‌تواند برای بسیاری از نخبگان جذاب باشد.
معرفی تکمیلی

سکولاریسم از ظهور تا سقوط

در مورد سکولاریسم و یا همان جدایی دین از حکومت چه می دانید ؟

مولفه های جذاب این تفکر بین متفکرین غربی و علت همگیر شدن فرآیند سکولاریزاسیون در بستر های مختلف جهان چیست؟

علل راهیابی سکولاریسم در جهان اسلام و طرفداری برخی از اندیشمندان مسلمان از آن چه می تواند باشد؟

خیلی جذاب و خواندنی است اگر پاسخ سوالات فوق و خیلی سوال های دیگر که نسبت به سکولاریسم (و مسائل پیرامون آن مثل رابطه دین و دنیا، پیشرفت و آبادانی از منظر دین و…) به ذهن می رسد را در نظرات خود متفکرین غربی بیابید ؛ و حتی بدانید نسبت به فرایند نزولی و شکست و از بین رفتن این تفکر نظرشان چه بوده است

 

سکولاریسم از ظهور تا سقوط

این کتاب که در قالب مجموعه مقالات گردآوری شده از اندیشمندان غربی، توصیفی از چیستی سکولاریسم و وضعیت سکولاریزاسیون در دنیای معاصر است

سکولاریسم از ظهور تا سقوط

این کتاب در یک گام پیشینه معنایی، ریشه‌ های اجتماعی و اصول سکولاریسم و همین طور فرآیند تاریخی تمایز بنیادین دین و حاکمیت و مظاهر سکولاریزاسیون در بستر های مختلف جامعه را واکاوی می‌کند

در گام دیگر نیز ماهیت سکولاریسم و فرآیند سکولاریزاسیون در دنیای اسلام  روشن کرده و آن گاه در گام نهایی تنگناهای سکولاریسم، چالش‌ های سکولاریسم در دین و زندگی و بالاخره زوال آن در دنیای کنونی را آشکار سازد

آنچه که در نقد و توصیف سکولاریسم در غرب و در دنیای اسلام از منظر متفکران غربی بیان می‌شود این مسئله را روشن خواهد کرد که سکولاریسم امروز غربی بسیار متفاوت است با سکولاریسم گذشته  که در خودِ غرب پیاده شده و مرگ آن اعلام شده است.

امروزه آنچه که در غرب سکولار وجود دارد در فرهنگ مسلمانان خرابی‌های زیادی را ایجاد کرده و هویت دینی را ویران می‌کند ، سکولاریسم پلورالیستیک و تنوع گراست که متاسفانه مسلمانان نه آن را شناخته و نه نسبت به آن کنش مناسبی از خود نشان می دهند.

در کتاب « سکولاریسم از ظهور تا سقوط » درباره راه‌های ورود سکولاریسم در دنیای اسلام از حوزه حکومت و سیاست آمده است: « تاریخ اسلام نشان می‌دهد در مواردی، اندیشه‌ هایی از خارج به جهان‌بینی تمدن مسلمانان وارد شده است.

اسلام در مسیر گسترش خود به سوی مناطق شمالی که پیش از این در قلمرو دو امپراتوری ایران و بیزانس بود، با دسته دیگری از نهادها و قوانین سیاسی، اداری و مالی مواجه شد که ساختار یکپارچه جامعه پیشین مسلمانان را در مدینة النبی صلی الله علیه و آله و سلم به چالش کشید.

بسیاری از این نهادها، به مدد قدرت وحدت‌بخشی‌ای که در ذات اسلام است، سبقه اسلامی به خود گرفتند و چنان جذب ساختار جامعه مسلمانان شدند که خصوصیات بیگانه خود را از دست دادند.»

 

بخش‌های « سکولاریسم ؛ از ظهور تا سقوط»سکولاریسم از ظهور تا سقوط

این کتاب ترجمه ای از دوازده مقاله از نویسندگانی غربی است که در سه بخش دسته بندی شده اند:

بخش اول)  شامل مقالاتی است که از یک سو به ریشه های اجتماعی، بنیانگذاران، اصول سکولاریسم و تفاوت سکولاریسم با لائیسیسم معطوف است و از سوی دیگر به فرآیند تاریخی، علل، شاخص ها و مظاهر «سکولاریزاسیون» و «لائیسیته» در غرب و رابطه مسیحیت با این فرآیند می پردازد.

شیوه ها و رویکردهای جدید در سکولاریسم غربی نیز در همین بخش مورد توجه قرار خواهد گرفت..

بخش دوم) شامل سه مقاله است که به وضعیت سکولاریسم و سکولاریزاسیون در دنیای اسلام، اشاره شده است. در این سه مقاله به معنا و نحوه ظهور سکولاریسم عربی در تاریخ اسلام و تلقی‌های متعدد از سکولاریسم در جهان عرب و در میان تجددگرایان اسلامی پرداخته می‌شود.

بخش سوم) شامل مقالاتی انتقادی است که تنگناهای سکولاریسم، چالش‌های سکولاریسم، عقب‌ نشینی سکولاریسم در نسبت میان دین و سیاست، و بالاخره زوال سکولاریسم در دنیای کنونی (جهان غرب و جهان اسلام) مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این اثر در تبیین وضعیت سکولاریسم در غرب، تبیین چالش‌ های نئوسکولاریسم در جامعه مدرن امروز و ایجاد افق‌ های جدید انتقادی از سکولاریسم و سکولاریزاسیون در جهان معاصر، سودمند است و زمینه را در جهت شناخت و نقد سکولاریسم کنونی و سکولاریسمی که ممکن است در آینده در انتظار ما باشند، فراهم می‌سازد.

____________________________________________

فهرست این کتاب را می‌توانید از اینجا دریافت کنید

برای تهیه نسخه الکترونیکی کتاب به اینجا مراجعه کنید

برای سفارش نسخه چاپی کتاب به اینجا مراجعه کنید

پیمایش به بالا