توضیحات

عقل و درک زنان

عقل و درک زنان از جمله‌ پرسش‌هایی است که در دهه‌های اخیر مورد توجه آحاد مردم بوده است.

برای مقدمه باید دانست که پس از انقلاب صنعتی و ورود زنان به عرصه‌های اجتماعی و پررنگ‌تر شدن حضور ایشان در جامعه، همواره مسائل مربوط به زنان مورد توجه جامعه بشری قرار گرفت. اینکه آیا زن حق رأی دارد یا نه؟ اینکه آیا زن قابلیت دارد دوشاوش مرد اشتغال داشته باشد یا نه؟ اینکه آیا زن می‌تواند در جامعه حضور و اثرگذاری داشته باشد یا نه؟

اینها پرسش‌های بنیادین حوزه زنان هستند که تمدن‌های مختلف دینی و غیردینی پاسخ‌هایی به آن ارائه کرده‌اند.

با وجود اینکه تمدن غربی همواره در تلاش است تا حمایت از حقوق زنان را شعار خود قلمداد کند ولی با بررسی گزاره‌های دین اسلام و نیز یافته‌های تاریخی می‌توان دریافت که اسلام قرن‌ها پیشتر به حقوق، جایگاه و ارزش اجتماعی زن توجه کرده است. در حقیقت پروژه احیای حقوق زنان از همان ابتدای ظهور اسلام شروع به فعالیت کرده است و تا کنون نیز تداوم داشته است.

عقل و درک زنان (ناقص العقل بودن) در اسلام

عقل و درک زنان از زبان حجة الاسلام قرائتی

 

با این حال نسبت به رویکرد اسلام به مسائل زنان پرسش‌هایی وجود دارد. اینکه آیا اسلام تفاوت طبیعی و فیزیکی میان زن و مرد را پذیرفته است؟ نگاه اسلام به تفاوت‌های جنسیتی و طبیعی میان زن و مرد چیست؟ به‌ویژه که در برخی گزاره‌های دینی از زنان به ناقص العقل تعبیر شده است. آیا واقعا از نگاه اسلام زنان ناقص العقل هستند؟

حجة الاسلام محسن قرائتی سالیان متمادی است که در عرصه پاسخ به پرسش‌ها و مسائل دینی فعالیت دارد. این چهره شناخته شده برای جامعه ایرانی که همواره از بیان شیوا و طنزگونه خود برای تبیین گزاره‌های دینی استفاده می‌کند، با توجه به آیات قرآن به مسئله درک زنان و عقل آنان می‌پردازد.

 

 

برای مطالعه بیشتر نسبت به برخی از پرسش‌های حوزه زنان (به طور خاص پوشش زنان) به کتاب ترگل مراجعه فرمایید

پیمایش به بالا