ناگفته های صورتی ، نام کتابی از محمدحسین راجی درباره زنان و ظلمی که به آنان شده است، میباشد. این کتاب بر اساس پژوهشهای دقیقی انجام شده تا به مخاطب نشان دهد که در طول تاریخ چه ظلمهایی به زنان شده است. بخشی از این کتاب را میتوانید از این جا مشاهده کنید.
محمدحسین راجی در این کتاب بیشتر در صدد است تا ظلم تاریخی جریانهای مختلف و به طور خاص اندیشههای فمنیستی به زنان روا داشتهاند را واکاوی و بررسی کند. بخش مهمی از محتوای این کتاب در پایگاه «ناگفته های صورتی؛ روایت ظلم تاریخی به زنان» قابل مشاهده است.
فمنیسم و مسئله زنان
فمنیسم از جمله اندیشههایی است که از چندقرن گذشته به عنوان یک جریان فکری در جوامع غربی مطرح شد. ایده اصلی فمنیسم، تساوی حقوق زنان و مردان است. این ایده اگرچه در ابتدا به عنوان یک اندیشه اجتماعی مطرح شد ولی پس از مدتها توانست به عنوان یک نگرش و ایدئولوژی راهبردی خود را نشان دهد.
فمنیسم در طی قرنهای اخیر، موجهای مختلفی با شعارهای مختلف را تجربه کرده است ولی در مجموع رویکرد کلی فمنیسم بر محوریت دفاع از حقوق زنان و احیای آنهاست.
اگرچه فراز و فرود این جریان را نباید نادیده گرفت ولی امروزه گرایشهای فمنیستی در سطح رسانهای، حقوقی، اجتماعی و فرهنگی و … به وضوح قابل مشاهده است. این امر نه تنها در کشورهای غربی، بلکه امروز در کشورهای آسیایی از جمله ایران نیز به چشم میخورد.
ناگفته های صورتی در برابر فمنیسم
کتاب «ناگفته های صورتی» به دنبال آن است که فمنیسم را واقعی و آبژکتیو و بر اساس نتایج میدانی آن قضاوت کند. این کتاب معتقد است: اگرچه شعارهای فمنیسم برای بسیاری از دختران و زنان جذاب به نظر میآید ولی آنچه در عمل محقق میشود، ظلمی بزرگ بر زنان است.
اگرچه نگاشتههای مختلفی درباره زن، حقوق زنان و مسائل پیرامون آن پدید آمده است ولی تحقیقات نسبت به این موضوع اندک بوده است. اینکه افراد و جریانهای مختلف با شعارهای زیبا، در عمل چه نتایجی را به برآوردهاند.
استعمار زن
ناگفته های صورتی باور دارد فمنیسم با شعار تساوی حقوق زن و مرد، حق طلاق و… نه تنها زنان را به آرمانهای انسانیشان نزدیک نکرد بلکه عملا به ابزاری برای استعمار زنان به سود سرمایهداری و مصرفگرایی تبدیل شد.
در واقع فمنیسم با شعارهای خود، وظایف زنان در جامعه را بیش از پیش سنگینتر کرد که این موضوع نه تنها تعادل اجتماع را به چالش کشید بلکه در نهایت پیامدهای سختی از جمله افزایش آمار فروپاشی خانواده، ظلم به زنان، خشونت علیه زنان، کاهش حمایتهای اجتماعی از زنان، نگاه ابزاری و کالایی به زن و… را به دنبال داشت.
شاید بتوان اینگونه نتیجه گرفت که چالش اصلی این کتاب در معناشناسی حقوق زنان است؛ به این معنا که قطعا بایستی از حقوق زنان دفاع کرد ولی اینکه دقیقا حق زن چیست؟ اینکه آیا اگر زنان حقوق و تکالیفی دقیقا مشابه مردان دارند، عدالت است یا اینکه زنان را باید با اقتضائات و ویژگیهای خودشان سنجید؟ اساسا یکسانسازی وظایف و حقوق زنان با مردان به عدالت نزدیکتر است یا اینکه بایستی هوشمندانه به نیازهای واقعی زنان پرداخت تا بتوان مانع از خشونت علیه زنان و رشد طلاق و … پرداخت؟
ناگفته های صورتی، علمی سخن میگوید
اگرچه افراد مختلفی علیه فمنیسم و شعارهای آن قلمفرسایی کردهاند ولی از ویژگیهای مهم این کتاب آن است که با تحقیقات علمی و آمارهای میدانی به این مسئله نگاه میکند. این کتاب با استفاده از پایگاههای علمی معتبر و دادههای تجربی توانسته به صورت محققانه به فمنیسم انتقاداتی جدی را وارد سازد.
____________________________________
بخشی از این کتاب را میتوانید از این جا مشاهده کنید
برای خرید نسخه الکترونیک کتاب به اینجا مراجعه کنید
برای خرید نسخه چاپی کتاب به اینجا مراجعه کنید