موفقیت و رشد از آرزوهای انسان بوده و هست. دنیایی که انسان در آن زندگی میکند، همواره لبریز از سختی و رنج بوده است.
شاید نتوان زمانی را پیدا کرد که بشر به آرامش مطلق در این دنیا رسیده باشد. حتی در بهترین لحظات و شیرینترین اوقات زندگی، در شرایطی که همه امکانات برای آسایش انسان فراهم شده باشد، بازهم بشر حس غم و رنج را به همراه دارد. حداقل رنجی که او دارد، رنج و غم از دست دادن امکاناتش است.
این خصلتِ دنیاست. این خصلت باعث شده تا برخی به پوچی و ناامیدی برسند. حتی انسانهایی که امکانات فراوان داشتندو اشرافزاده بودند نیز به این درد مبتلا شدند.
با این حال عدهی زیادی هم دنیا را محل عبوری برای رسیدن به آرامش دانستند. دنیا را سراسر از عشق دانستند و از میانه مشکلاتش رشد و کمال خودشان را رقم زدند.
به راستی تفاوت این دو دسته در چیست؟ چرا عدهای اینگونه و عدهای آنگونه هستند؟
تأثیر نگرش افراد در موفقیت آنها
نگرش افراد به زندگی و اتفاقات دنیا یکی از مهمترین مولفههای بهبود کیفیت زندگی است. از طرف دیگر اگر کیفیت زندگی بهبود پیدا کند، رضایتمندی از زندگی افزایش مییابد و در نهایت انسان میتواند به رشد و بالندگی برسد.
شاید بتوان ادعا کرد که اصلا هیچ چیزی در این دنیا زشت به حساب نمیآید. این نگرشهای ما هستند که دنیا را برایمان زشت یا زیبا نشان میدهند.
اگر نگرش ما مثبت و خوشبینانه باشد، زندگی ما به شکل شیرینی خواهد بود. ما به راحتی موفقیتها را میبینیم و از لحظات خوب لذت میبریم. حتی در مواجهه با مشکلات و چالشها، ما به دنبال راه حلها میگردیم و به طور فعال بهبود میبخشیم.
این نگرش میتواند ما را به سمت رسیدن به اهدافمان هدایت کند و روحیه و انگیزه بالایی برای پیشرفت داشته باشیم. اما اگر نگرش ما منفی و تاریک باشد، زندگی ما ممکن است تلخ و سخت به نظر برسد. ما به راحتی درگیر نقاط ضعف و شکستها میشویم و از لحظات خوب عبور میکنیم.
گاهی انرژی و انگیزه ما کاهش مییابد و ممکن است در دورانهای سخت ناامید شویم. این نگرش مانع پیشرفت ما میشود و ما را به سمت عدم دستیابی به اهدافمان سوق میدهد. بنابراین، برای داشتن یک زندگی خوب و شیرین، نگرش مثبت به دنیا بسیار مهم است
قطعه صوتی مقابل، سخنان استاد عالی در این رابطه است. محور اصلی این سخنان، آن است که نوع نگاه و نگرش افراد در امیدواری و ناامیدی آنان بسیار مهم است. حتی جوامع هم در صورتی به موفقیت میرسند که با نگاه مثبت، ضریب تلاش خود و امیدواری به رحمت الهی را افزایش دهند. (برای مطالعه بیشتر: علل و عوامل پیشرفت، موفقیت و انحطاط جامعه)